خورشت بامیه (خورش بامیه) یکی از غذاهای سنتی ایرانی است و از آنجا که میتوان آن را با گوشت و بدون گوشت تهیه کرد، برای هر رژیم غذایی مناسب است.خورشت بامیه مواد اولیه بسیار ساده و کمی دارد که بهراحتی میتوان آن را با مواد دیگر جایگزین کرد تا برای همه نوع سلیقه و رژیم غذایی مناسب باشد. بهعبارتی، هم میتوانید از گوشت گوسفند، گوساله و مرغ و بوقلمون در طرز تهیه این خورش استفاده کنید و هم با حذف گوشت، یک غذای کاملا گیاهی داشته باشید و به این ترتیب، انواع خورشتهای بامیه را امتحان کنید. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش بامیه با گوشت آشنا کنیم .
۱. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.
۲. زمانی که آب پیاز تبخیر و به اصطلاح سبک شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. کمی بعد تمام ادویهها به جز نمک را هم اضافه کنید و همچنان به تفت دادن ادامه دهید.
۳. بعد از ۱۰ دقیقه که گوشت و ادویهها با هم تفت خوردند به آنها آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش باید به اندازهای باشد که روی گوشتها را بگیرد. سپس اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم کاملا بپزد.
۴. در مدتی که گوشت در حال پختن است، بامیههای تازه یا بامیههایی که از قبل در آب جوش و نمک ۵ دقیقه جوشانده و بعد فریز کرده بودید را در مقداری روغن سرخ کنید.
۵. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و به آن اضافه کنید.
۶. بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی، بامیهها را اضافه کنید و اجازه دهید برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خورش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
اگر آب خورش کم بود در این مرحله میتوانید با احتیاط به آن آب جوش اضافه کنید.
۷. بعد از اینکه خورش به روغن افتاد، زعفران، تمرهندی و نمک را با احتیاط و به میزان کافی اضافه کنید و یک ربع دیگر به خورش زمان دهید تا مزهها با یکدیگر ترکیب شوند.
علت احتیاط در اضافه کردن تمرهندی و نمک، شور بودن تمرهندی است.
۸. در صورت تمایل میتوانید برای جذابتر شدن ظاهر غذا در یک ربع آخر گوجه فرنگی گیلاسی هم به خورشت بامیه اضافه کنید.