پاییز فصل کدو حلوایی است و خوراکیهای خوشمزهای از جمله سوپ کدو حلوایی و خورش کدو حلوایی درست کنید که حتی کودکانی که چندان رغبتی به مصرف آن ندارند، شیفته این غذاها شوند. خورش کدو حلوایی با گوشت ، یک غذای زمستانی بسیار جذاب است که میتواند به برنامه غذایی شما تنوع ببخشد. این خورش سنتی را در بعضی مناطق در شب یلدا سرو میشود و طرز تهیه خورشت کدو حلوایی با وجود طعم خاصش آنقدر ساده است که میتوانید با خیال راحت آن را برای اولین مهمانی آماده کنید. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش کدوحلوایی آشنا کنیم .
مواد لازم برای خورش کدو حلوایی | مقدار لازم برای ۴ نفر |
گوشت خورشتی | ۱۵۰گرم |
کدو حلوایی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آلو بخارا | ۸ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش کدو حلوایی
۱
ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن،به صورت مربع هایهای کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود.
۲
حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
۳
پس از آن پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید.در حین سرخشدن پیاز تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
۴
برای پختن گوشت، ۲ پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد.
۵
برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود،زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
۶
در فاصله پخت گوشت،آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید، در مراحل پایانی پخت گوشت،آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده .
۷
رب را پیش از اضافهکردن به گوشت،کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
۸
با توجه به اینکه کدو بهخصوص درصورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد به سرعت پخته و له میشود،
۹
پس از اضافهکردن کدو،خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید. برای این منظور باتوجه به اندازه تکههای کدو،یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است.
۱۰
در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
۱۱
درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، ۲ قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.