سوپ شیر و قارچ

سوپ شیر و قارچ یا سوپ سفید، یکی از مشهورترین پیش غذاهای ایرانی و بین‌المللی است که بیشتر در مهمانی‌ها و مجالس رسمی تهیه و سرو می‌شود. قدمت سوپ شیر ساده به صدها سال پیش در کشورهای ایتالیا و فرانسه برمی‌شود. در آن زمان آشپزها با ترکیبی از آرد یا بلغور با شیر تازه‌ پرچرب و کمی سبزیجات، یک سوپ خوشمزه‌ را تهیه می‌کردند. طرز تهیه این سوپ در مناطق مختلف، متفاوت است؛ اما به‌طور کلی، سوپ شیر با مرغ ریش ریش شده، جو، شیر، خامه، کره، انواع سبزیجات (ذرت، سیب‌زمینی، هویج، سیر، پیاز و قارچ)، عصاره مرغ، آرد، فلفل سیاه، نمک و آبلیمو درست می‌شود. سوپ سفید معمولا به‌عنوان پیش غذا یا یک شام سبک سرو می‌شود و غذایی مناسب برای کودکان به شمار می‌آید.با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه سوپ شیر و قارچ آشنا کنیم .

می توانید بخوانید: سوپ خامه ای

می توانید بخوانید: سوپ شیر و خامه و قارچ

مواد لازم برای سوپ شیر و خامهمقدار لازم برای ۴ نفر
جو پرک۲۰۰گرم
شیر۱ لیتر
هویچ۲ عدد
جعفری۱۰۰گرم
پیاز۱ عدد
سینه مرغنصف سینه مرغ
ذرت۱۰۰ گرم
آرد۳ قاشق غذاخوری
قارچ۱۰۰ گرم
کره۱۰ گرم
نمک و فلفلبه مقدار لازم

سوپ شیر و قارچ

می توانید بخوانید: سوپ شیر مجلسی

طرز تهیه سوپ شیر و قارچ

مرحله اول

ابتدا مواد اولیه را خرد می کنیم تا آماده شوند ، سینه مرغ را درون ظرف مناسب ریخته و حدود ۱ لیتر آب می ریزیم تا پخته شود و برای اینکه بوی زهم آن از بین برود می توانید از ادویه های مناسب و پیاز استفاده کنید. وقتی مرغ پخته شد آن را کنار بگذارید تا سرد شود، سپس سینه مرغ را ریش ریش کنید و آب مرغ را صاف کنید و درون ظرفی نگهداری کنید.

مرحله دوم

قارچ را درون تابه ای مناسب تفت می دهیم و کنار می گذاریم.

مرحله سوم

حدود ۱/۵ لیتر آب داخل قابلمه مناسب ریخته و روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید و سپس جو پرک که از قبل حدود نیم ساعت خیس شده اند را داخل قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

ابتدا ظرف مناسبی را روی حرارت شعله گرم می کنیم و کره را می ریزیم تا خوب باز شود.سپس آرد را اضافه می کنیم و هم میزنیم تا خامی آن گرفته شود و بعد از اینکه آرد مقداری تفت داده شد ، فلفل و نمک را اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

در ادامه شیر را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مواد جوش بیاید و غلیظ شود.

بعد از اینکه سس غلیظ شد آن را به سوپ اضافه می کنیم.

مرحله ششم

هویج نگینی شده و مرغ ریش ریش شده  قارچ  و سبزی را به ترتیب درون قابلمه می ریزیم و هم میزنیم و سپس آب مرغی که از مرحله اول کنار گذاشتیم را اضافه می کنیم و هم میزنیم.

سپس در مرحله آخر ذرت پخته شده را به سوپ شیر اضافه کرده و مخلوط می کنیم و شعله را کم می کنیم تا سوپ لعاب بیندازد.

نکات مهم در تهیه سوپ شیر و قارچ

  • افزودن قارچ ، ذرت و سبزی باید ۱۵ دقیقه قبل از سرو باشد چون سوپ آماده است و فقط می خواهد طعم بگیرد.
  • اگر می خواهید سوپ غلیظ تر شود بیشتر روی شعله نگهدارید.
  • اگر دوست دارید به سوپتان آبلیمو اضافه کنید برای اینکه شیر بریده نشود حتما آبلیمو را هنگام سرو به ظرف سوپتان اضافه کنید.
  • اگر از جعفری خام خوشتان نمی آید میتوانید مقداری جعفری خرد شده را همراه با شیر به سوپ اضافه کنید تا هم پخته شود و هم عطر بی نظیرش در سوپ احساس شود.
  • اگر بعد از اضافه کردن شیر ، سوپ رقیق شد، دو قاشق غذا خوری آرد برنج به آن اضافه کنید.
  • برای این سوپ میتوانید هم از جو پرک و هم از جو معمولی استفاده کنید ولی اگر از جو معمولی استفاده کردید حتما ۲ ساعت از قبل جو را خیس نمایید.
  • مقدار هویج و ذرت را می توانید با توجه به ذائقه تان تغییر دهید.
  • اگر نصف ۱ عدد فلفل دلمه ای را ریز ریز خرد کنید و یا رنده کنید و به سوپ شیر اضافه کنید عطر و طعم آن بی نظیر خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *