یکی از خوشمزه ترین و رسمی ترین غذاهای پاییزی، خورش به با مرغ است. باتوجه به اینکه در پخت این خورش به و آلو مورد استفاده قرار گرفته و به این ترکیب شکر نیز اضافه می شود. این خورش مانند خورش به قورمه از خورش های خوشمزه و معروفی است که در فصل پاییز با میوه به تهیه می شوند. «به» طبیعتی معتدل دارد در حالیکه دانه به طبعی سرد و تر دارد. میوه به تقویت کننده قلب است و برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله عفونتهای رودهای و ورم حاد روده، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهابهای مختلف مفید است. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش به با مرغ آشنا کنیم .
۱- ابتدا داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و روی حرارت کم قرار دهید، سپس پیاز های خرد شده را داخل آن کمی تفت دهید تا نرم و سبک شوند بعد کمی زردچوبه بزنید و دوباره تفت دهید.
۲- تکه های مرغ را در داخل قابلمه قرار دهید و چند دقیقه زیرورو کرده و تفت دهید، سپس تا اندازه ای که روی مرغ ها گرفته شود آب جوش بریزید بعد مقداری نمک بریزید و درب قابلمه را قرار دهید و صبر کنید تا مرغ ها نیم پز شوند، ۱ تکه چوب دارچین هم میتوانید داخل مرغ بیندازید.
۳- در این مرحله ، داخل یک ظرف دیگر کره را ریخته و با حرارت خیلی کم صبر کنید تا کره مقداری ذوب شود (کمی هم روغن مایع بریزید)، بعد تکه های به را که پوست گرفته و شسته اید همراه با پودر دارچین و شکر داخل کره بریزید و کمی تفت دهید تا هم شکر کاملا حل شود و هم به ها کمی سرخ بشوند.
۴- نیم ساعت مانده به پخت مرغ ها، آلو و به های تفت داده شده را داخل قابلمه مرغ بریزید و مقداری هم فلفل بریزید و با حرارت کم صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد، این خورش نیازی به رب ندارد و رنگ نارنجی آلو ها و به خورش شما را خوشرنگ میکند.