از دیگر خورشت های پرطرفدار ایرانی، خورش فسنجان شمالی است که دارای طعم و بوی بی نظیری است. کمتر کسی پیدا می شود که این خورش خوشمزه را امتحان نکرده باشد. خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد . با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش فسنجان شمالی آشنا کنیم .
می توانید بخوانید: خورش فسنجان با مرغخورش فسنجان شمالی
مواد لازم برای خورش فسنجان شمالی | مقدار لازم برای ۴ نفر |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
سینه یا ران مرغ | ۴ تکه |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش فسنجان شمالی
مرحله اول
برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت مرغ ها سرخ شد آنها را بر گردانید تا سمت دیگرانشان نیز سرخ شود. پس از اینکه مرغ ها را به طور کامل سرخ کردید آنها را از روغن خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
در مرحله بعد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید.
می توانید بخوانید: خورش فسنجان با گوشت