خورش ریواس

خورش ریواس یکی از خورش های محبوب ایرانی است که به دلیل اینکه ریواس همیشه موجود نیست به عنوان یک خورش فصلی شناخته می شود. خورش ریواس دستور پخت های متنوعی دارد و در برخی شهرها با مواد متنوعی مثل رب انار و لپه طبخ می شود. این خورش به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفند و گوساله است طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش ریواس آشنا کنیم .

مواد لازم برای خورش ریواسمقدار لازم برای ۴ نفر
ریواس۵۰۰ گرم
گوشت خورشتی۴۰۰ گرم
نعنا و جعفری۳۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی۲ عدد
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

و در برخی شهرها با مواد متنوعی مثل رب انار و لپه طبخ می شود.

طرز تهیه خورش ریواس

مرحله اول

ابتدا پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم. سپس به همراه مقدار کمی روغن مایع به قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم اضافه می کنیم. قابلمه را روی حرارت قرار م دیهم و کمی تفت می دهیم تا پیاز سرخ شود.

مرحله دوم

در این مرحله رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود. حالا گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله سوم

گوشت را چند دقیقه تفت می دهیم تا کمی سرخ شده و تغییر رنگ بدهد، سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت به طور کامل بپزد. در حین پخت گوشت مخلوط نعناع و جعفری را خرد می کنیم.

مرحله چهارم

سپس با کمی روغن تفت می دهیم تا کیم سرخ شوند. پس از اینکه گوشت پخت نعناع و جعفری را اضافه می کنیم و نمک غذا را نیز اندازه می کنیم. حالا باید صبر کنیم تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. در حین اماده شدن خورش به سراغ ریواس ها می رویم.

مرحله پنجم

در این مرحله پوست ریواس ها را جدا می کنیم و ریواس ها را به قطعات ۳ تا ۵ سانتی متری تبدیل می کنیم. حالا باید ریواس ها را به مدت ۲ دقیقه در روغن تفت دهیم تا کمی سرخ شوند و هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند.

مرحله ششم

ریواس ها را پس از سرخ کردن کنار می گذاریم. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش لیمو عمانی ها را از وسط نصف می کنیم و تخمه هایشان را خارج کرده و به خورش اضافه می کنیم. در ۵ دقیقه پایانی ریواس را به خورش اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

نکته مهم در این مرحله این است که دیگر خورش را نیاز نیست هم بزنید چون ریواس خیلی سریع پخته و له می شود. نکته دیگر اینکه این خورش باید به صورت کم آب سرو شود. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو می کنیم.

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *