یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست میشوند که اساسا در همین منطقه میرویند. بنابراین غذاهای شمالی به ویژه غذاهای گیلکی در مقایسه با دیگر شهرها، طعم و عطر خاص خودشان را دارند. خورش ترش واش یکی از همین خورش ها است که اصالتا درون ظرفی به نام گمج طبخ میشود و در آن از سبزی به اسم «ترش واش» استفاده میشود. این سبزی که به آن شبدر ترشک هم میگویند، همانطور که از نام آن هم پیداست طعم ترشی دارد و در آشپزی گیلان از آن برای پخت این خورش استفاده میشود. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش ترش واش آشنا کنیم .
مواد لازم برای خورش ترش واش | مقدار لازم برای ۴ نفر |
بادمجان | ۵ عدد |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب آلوچه | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۱ قاشق غذاخوری |
سبزی مخصوص (گشنیز، چوچاق، نعنا و ترش واش) | ۱ کیلو پاک نکرده |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش ترش واش
مرحله اول
ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و بشوئید. سپس با ۱ قاشق غذا خوری نمک بر روی بادمجانها بپاشید و زمان دهید تا تلخ آب بادمجان خارج شود. سپس به همراه روغن بادمجان ها را سرخ کنید.
مرحله دوم
سبزی را پاک کرده و خوب بشوئید و ریز خرد کنید. سپس کمی سبزی را به همراه روغن تفت دهید.
مرحله سوم
مرغ را در قابلمه به همراه روغن مایع و پیاز خرد شده و همینطور سیر له شده بریزید. سپس بر روی حرارت بگذارید و زمان دهید تا مرغ و سیر و پیاز کمی تفت بخورد و سپس ادویه های لازم را به همراه رب های مورد نیاز را بریزید و زمان دهید تا عطر ادویه ها بلند شود. سپس به میزان ۴ لیوان آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ پخته شود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه کمی از پخت مرغ گذشت سبزی را به مرغ اضافه کرده و اگر آب بیشتری نیاز هست به خورش ترش واش آب اضافه کنید.
مرحله پنجم
گوجه فرنگی ها را در تابه سرخ کنید و به همراه بادمجان ها به خورش اضافه کنید.
مرحله ششم
خورش بعد از کمی پخت به مدت تقریبی ۱ ساعت و نیم آماده است و می توانید به همراه نان محلی و یا کته زعفرانی شمالی آن را نوش جان فرمائید.