سوپ ترخینه

سوپ ترخینه غذایی محلی است که در استان‌های کرمانشاه، لرستان، ایلام، همدان و کردستان تهیه می‌شود. ترخینه که ماده اصلی در تهیه این سوپ است، به طور سنتی از خیس خوردن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌شود. روش دیگر برای تهیه ترخینه، پختن بلغور در دوغ به مدت چند ساعت است. در این روش خمیر حاصل از پخت بلغور در دوغ را با گیاهان محلی مانند شلغم و پونه مخلوط کرده و سپس آن را زیر نور خورشید خشک می‌کنند یا در تنور‌های مخصوصی حرارت می‌دهند تا خشک شود. از ترکیب تکه‌های خشک شده ترخینه با حبوبات، سبزی و پیاز انواع آش و سوپ خوشمزه با ارزش غذایی بالا تهیه می‌شود که به علت داشتن آنتی بیوتیک فراوان برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با ما در این مقاله آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه سوپ ترخینه آشنا کنیم .

می توانید بخوانید: سوپ بلغور گندم
مواد لازم برای سوپ ترخینهمقدار لازم برای ۴ نفر
ترخینه۲ تکه
لپه و عدسنصف پیمانه
اسفناج۳ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد
آب مرغ۳ لیوان
نمک و زردچوبهبه میزان لازم

سوپ ترخینه

می توانید بخوانید: سوپ گندم

طرز تهیه سوپ ترخینه

ابتدا ترخینه را یک ساعتی خیس دهید. بعد عدس و لپه را به صورت جداگانه بپزید.
در ظرفی دیگر ترخینه خیس داده شده را به همراه آب گوشت، پیاز خرد شده، مقداری نمک و زردچوبه را مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید تا بپزد.
سپس عدس و لپه پخته شده را اضافه کنید.در مراحل آخر پخت هم اسفناج را اضافه کنید.
وقتی سوپ به غلظت مناسب رسید و کاملا پخته شد ، از روی حرارت بردارید و در ظرف سوپ خوری مورد نظرتان بکشید و نوش جان کنید.
برای خوشمزه تر شدن سوپ می توانید از گوشت بال و گردن مرغ نیز استفاده کنید. به این ترتیب که بعد از پخت استخوان ها یشان را جدا و گوشت آنها را ریز ریز کرده و به داخل سوپ اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *