استان کرمانشاه غذا های محلی خوشمزه و معروف فراوانی دارد که محبوب تمام ایرانی هاست. از جمله ی این غذاها آش ترخینه و دنده کباب است ولی خورش خلال بادام کرمانشاه لطف دیگری دارد و یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای این استان است. همچنین این خورش را در هر فصلی از سال به راحتی می توان درست کرد. خورشت خلال بادام که از گوشت، زرشک، دارچین و گلاب تهیه می شود عطر و طعم فوق العاده ای دارد. خورش خلال با روغن حیوانی کرمانشاهی غذایی بی نظیر است اما اگر امکان تهیه روغن حیوانی را ندارید از کره یا روغن هم میتوان استفاده کرد. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش خلال بادام آشنا کنیم .
می توانید بخوانید: خورش داوود پاشاخورش خلال بادام
مواد لازم برای خورش خلال بادام | مقدار لازم برای ۴ نفر |
گوشت قرمز | ۳۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ فنجان |
گلاب | ۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
خلال بادام | ۲۵۰ گرم |
زرشک | ۱ لیوان |
چوب دارچین | ۱ تکه کوچک |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش خلال بادام
۱. پیاز را خرد کنید و زردچوبه بزنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.
۲. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۳. پس از تغییر رنگ گوشت رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
۴. چند دقیقه تفت دهید سپس ۴ لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم گوشت بپزد.
خلال بادام را حدود ۱۰ دقیقه در آب گرم خیس دهید تا نرم شود سپس ۵ دقیقه داخل زعفران دم کرده خیس دهید (مقدار کمی زعفران را بسایید و در آب جوش حل کنید و ۱۵ دقیقه روی بخار اب قرار دهید تا دم بکشد و رنگ دهد).
۵. وقتی آب خورش کم شد خلال بادام، زعفران و چوب دارچین را اضافه کنید (باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد)، حرارت را بسیار کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید.
۶. پس از این مدت زرشک، گلاب و کره را به خورش اضافه نمائید و ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت کم و در باز اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد، پس از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را اندازه کنید سپس در ظرف بریزید و به همراه برنج سرو نمائید.