خورش انار یکی از انواع خورش های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که از نظر طعم و ظاهر شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد. این خورش خوشمزه متعلق به استان گیلان می باشد و به عنوان یک غذای شمالی شناخته می شود.انار خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می توانید از این خواص ارزشمند بهره مند شوید. از مهم ترین خواص انار می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن ، سلامت و شادابی پوست ، تقویت مو ، آبرسانی و رفع خشکی پوست اشاره کرد. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش انار آشنا کنیم .
مواد لازم برای خورش انار | مقدار لازم برای ۴ نفر |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
مغز گردو | ۴ عدد |
انار دان شده | نصف پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
سبزی خورشتی | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش انار
ابتدا سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس در یک قابلمه مناسب با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید کمی تفت دهید تا نرم شوند.
سپس مقداری زردچوبه به آنها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به خورد سیر و پیاز برود ادامه دهید . در همین حین گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. گوشت را به خوبی تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش تغییر کند. سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در مرحله بعدی در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد رب انار را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب انار سرخ شود سپس مغز گردو را بسابید و به همراه دانه های انار به تابه اضافه کنید.
در ادامه یک لیوان آب جوش به تابه اضافه کنید و اجازه دهید آب اضافی داخل تابه با حرارت ملایم تبخیر شود و مواد به روغن بیفتند. در مرحله بعد سبزی خورشتی را به صورت ساطوری خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
وقتی که گوشت نیم پز شد سبزیجات تفت داده شده را به آن اضافه کنید سپس مخلوط رب انار را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه خورشت اضافه کنید. حالا باید حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش به روغن بیفتد و آب اضافی آن تبخیر شود.