آیا می خواهید پنیر خانگی درست کنید ؟

هرفردی در منزل خود می تواند برخی مواد غذایی را برای خود بصورت سالم تر تهیه کند و از خودن آن لذت ببرد و مواد شیمیایی که درون برخی بته بندی ها وجود دارد را وارد بدن خود نکند.

پنیر یکی از مواد غذایی لبنی است که از شیر گاو یا گوسفند تهیه می شود و معمولا به عنوان صبحانه سرو می گردد. علاوه براین پنیر صبحانه را می توان در تهیه انواع غذا مانند اشترودل گوشت استفاده کرد. پنیر در مناطق مختلف به سبک های متفاوتی درست می شود که طرز تهیه آن به ذائقه افراد هر منطقه بستگی دارد. ماده اصلی مورد استفاده در تهیه این ماده غذایی شیر است که برای لخته کردن آن از مواد متنوعی استفاده می شود. در واقع شما با داشتن شیر در منزل و هر کدام از این مواد قادر به تهیه پنیر خانگی هستید.

در این مقاله سعی داریم شما را با انواع پنیر خانگی و طرز تهیه آنها آشنا سازیم.

آیا می خواهید پنیر خانگی درست کنید ؟

۱٫ طرز تهیه پنیر خانگی با ماست

مواد لازم:

 

شیر ۱ کیلوگرم
ماست ۴ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه:

  1. شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. وقتی شیر به جوش آمد حرارت را کم کرده و ماست را به آن اضافه کنید.
  3. شیر را حدود ۷ دقیقه به هم بزنید تا بریده شود.
  4. پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و شیر بریده شده را در آن بریزید.آیا می خواهید پنیر خانگی درست کنید ؟
  5. سپس لبه های پارچه را به سمت بالا برگردانید و گره بزنید تا دلمه ها جمع شوند.آیا می خواهید پنیر خانگی درست کنید ؟
  6. جسم سنگینی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
  7. پنیر را برش زده و در آب نمک ۱۳% نگهداری کنید.

۲٫ طرز تهیه پنیر خانگی با سرکه

 مواد لازم:

 

شیر ۱ کیلوگرم
سرکه ۳ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه:

  1. شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. وقتی شیر به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید و سرکه را به آن اضافه کنید.
  3. شیر را هم بزنید تا بریده شود.
  4. پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و شیر بریده شده را در آن بریزید. سپس لبه های پارچه را به سمت بالا برگردانید و گره بزنید تا دلمه ها جمع شوند.
  5. وزنه ای را به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
  6. پنیر آماده است و می توانید آن را در آب نمک ۱۳% نگهداری کنید.

۳٫ طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر

مواد لازم

شیر ۱ کیلوگرم
مایه پنیر ۱/۲ قاشق چایخوری

مراحل تهیه
  1. شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. وقتی شیر به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
  3. وقتی دمای شیر به حد مناسب (کمی بیشتر از دمای بدن) رسید، مایه پنیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  4. پس از ۱۵ دقیقه شیر می بندد و به پنیر تبدیل می شود.
  5. پنیر را قطعه قطعه کرده و در آب نمک ۱۳% نگهداری کنید.

۴٫ طرز تهیه پنیر خانگی با قرص

مواد لازم

شیر ۲ لیتر
قرص پنیر ۱/۴ قرص
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ۴ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه

  1. شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی نجوشد.
  2. آب، نمک و قرص را در ظرفی بریزید و صبر کنید تا قرص در آب حل شود.
  3. حرارت شیر را با انگشت تست کنید، دمای آن باید کمی بیشتر از دمای بدن باشد و دست کمی احساس گرمی کند.
  4. وقتی دمای شیر مناسب شد آن را هم بزنید تا دمای آن یکسان شود و سپس حرارت را خاموش کنید.
  5. مایه را به شیر اضافه کرده و هم بزنید، سپس در قابلمه را بگذارید، روی آن را بپوشانید و در یک محل گرم قرار دهید تا ببندد و پس از یک ساعت روی پنیر برش هایی بزنید و دوباره روی آن را بپوشانید.
  6. اجازه دهید تا برش ها جمع شوند و آب زرد رنگی بین آنها ایجاد شود.
  7. پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و دلمه ها را با ملاقه به آرامی در آن بریزید. سپس لبه های پارچه را به سمت بالا برگردانید و گره بزنید تا دلمه ها جمع شوند.
  8. برای اطمینان از اینکه پنیر به اندازه کافی بسته شده یا نه، آب درون آبکش را بررسی کنید اگر کاملا زرد باشد نشان دهنده این است که پنیر بسته شده ولی اگر به سفیدی بزند هنوز حاوی شیر است و کاملا بسته نشده است، در اینصورت مایه را به قابلمه برگردانید و صبر کنید تا ببندد.
  9. جسم سنگینی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
  10. سپس پنیر را قطعه قطعه کرده و در آب نمک ۱۳% نگهداری کنید.

۵٫ طرز تهیه پنیر خانگی تبریزی

مواد لازم

شیر پر چرب گاوی ۱ لیتر
مایه پنیر قارچی ۱ گرم

مراحل تهیه

  1. شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به ۷۵ درجه سانتیگراد برسد، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا شیر به مدت ۱۵ دقیقه در این دما بماند.
  2. شیر را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای آن کم شده و به ۳۵ درجه سانتیگراد برسد.
  3. مایه پنیر را در یک لیوان آب حل کنید و آن را به شیر افزوده و هم بزنید. پس از ۵/۰ تا ۱ ساعت شیر دلمه می شود. دقت کنید که در این مدت، شیر را تکان ندهید چون در غیر اینصورت محصول از بین می رود.
  4. پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و دلمه ها را در آن بریزید. سپس لبه های پارچه را به سمت بالا برگردانید و گره بزنید تا دلمه ها جمع شوند.
  5. پنیر را روی سطح صافی قرار داده و روی آن وزنه بگذارید تا آب آن خارج شود.
  6. پس از مدت زمان ۵ الی ۶ ساعت پارچه را باز کنید و پنیر را به ابعاد دلخواه برش بزنید.
  7. پنیر را در آب نمک ۱۵% به مدت یک ماه نگهداری کنید تا قابل استفاده شود.
  8. چون پنیر روی آب نمک قرار می گیرد آن را در ظرف در بسته نگهداری کنید تا فاسد نشود.

نکات تکمیلی تهیه پنیر خانگی

  • هنگام جوشاندن شیر برای اینکه ته نگیرد به ازای هر لیتر شیر، ۱/۸ قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید.
  • اگر شیر در حین جوشیدن، ته گرفت به ازای هر لیتر شیر ۱/۸ قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
  • قرار دادن پنیر در آب نمک باعث می شود آبگیری از دلمه پنیر بهتر صورت گیرد، طعم پنیر بهبود یابد و پنیر عاری از میکروب شود.
  • اگر پنیری که درست کردید سفت شد، آن را در آب جوشیده گرم و بی نمک قرار دهید تا نرم شود.
  • اگر مایلید سطح پنیر سوراخ شود، آن را ۶ ساعت در دستمال آغشته به سرکه انگور قرار دهید.
  • اگر مایلید پنیر طعم دار شود، آن را ۶ ساعت در دستمال آغشته به اسانس دلخواه قرار دهید.
  • برای نگهداری طولانی مدت پنیر، آن را در آب ماست نگهداری کنید.
  • برای اینکه پنیر خشک نشود آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و دور درب آن را چرب کنید که هوا به داخل ظرف نفوذ نکند.
  • برگرفته از مجله ستاره / ی

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *