یک غذای محلی خوشمزه

غذاهای محلی زیادی در کشور پهناور ما موجود می باشد . از جمله مانی پلو که غذایی رنگین و خوشمزه است .

مانی پلو، غذای محلی دامغان است که مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن گوشت، برنج، رشته پلوئی، زرشک و کشمش است. اگر چه تنوع رنگ در غذاهایی مانند شیرین پلو و مرصع پلو بسیار بالاست ولی ظاهر زیبا و رنگ و لعاب این غذا، یادآور نقاشی های زیبای مانی نقاش است که نام آن نیز برگرفته از همین نقاشی هاست.
خوشمزگی این پلوی خوش آب و رنگ، باعث شده که به عنوان غذایی مناسب در میهمانی ها سرو شود. کشمش استفاده شده در این غذا، پر انرژی، کم چرب و کم سدیم است و برای افرادی که باید رژیم های کم سدیم را رعایت کنند، بسیار مفید می باشد. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن از تخریب سلولی جلوگیری می کند و در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.
کشمش منبع ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن از قبیل ویتامین B، ویتامین D، آهن، پتاسیم، و کلسیم است و فیبر موجود در آن برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است. ماده پر خاصیت دیگری که در این غذا خیلی به چشم می آید، زرشک است که دردهای مفصلی و روماتیسم را تسکین می بخشد و خاصیت آنتی بیوتیکی آن باعث شده در درمان انواع عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده و روده، ریه، و عفونت های مخمری و اسهال موثر باشد. همچنین پایین آورنده تب و فشار خون است و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کند. در این مطلب با طرز تهیه این پلوی مجلسی پرخاصیت آشنا خواهید شد.

این غذا برای ۶ نفر مناسب است، زمان آماده سازی ۱۵ دقیقه، و زمان پخت و انتظار حدود ۲ ساعت می باشد.

مواد لازم برای تهیه مانی پلو با مرغ

برنج۴ پیمانه
لپه۱ پیمانه
سینه مرغ بدون استخوان۳۰۰ گرم
رشته پلویی۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ۲ عدد
کشمش پلویی۲۰۰ گرم
زرشک پلویی۷۵ گرم
زردچوبه۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران سائیده۱/۲ قاشق چایخوری
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه مانی پلو با مرغ

  1. لپه را خیس کرده و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود، سپس با دو سه پیمانه آب آن را بپزید. لپه باید کاملا پخته و نرم شود و میزان آب مورد استفاده برای پخت آن بستگی به نوع لپه دارد، با تست کردن از پخت کامل آن مطمئن شوید.
  2. مرغ را خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. پیازها را ریز خرد کرده و با روغن سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود.
  4. پیاز داغ را به مرغ اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و در حد چند دقیقه تفت دهید.
  5. کمی آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد و در آخر پخت نمک را به آن اضافه کنید.
  6. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید سپس برنجی که از قبل خیس کرده اید به آن اضافه کنید.
  7. دو الی سه دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، لپه را به آن اضافه کرده، رشته ها را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
  8. همین مدت زمان دو سه دقیقه برای پخت رشته کافی است، برنج را به همراه لپه و رشته آبکش کنید.
  9. سیب زمینی ها را پوست گرفته، به صورت حلقه ای خرد کنید، ته قابلمه کمی روغن بریزید و سیب زمینی را روی آن قرار دهید.
  10. یک لایه از برنج را در قابلمه ریخته، سپس یک لایه مرغ روی آن بریزید، به همین ترتیب ادامه دهید و لایه آخر را برنج بریزید، زعفران آب کرده را روی برنج ریخته و دم بگذارید.
  11. زرشک را در کمی روغن تفت دهید، سپس زرشک را از ماهیتابه خارج کرده و کشمش را تفت دهید.
  12. بعد از اینکه برنج دم کشید، یک مقدار از زرشک و کشمش را برای تزئین برنج کنار بگذارید و بقیه را با برنج مخلوط کنید.
  13. برنج را در ظرف مناسب بکشید و با زرشک و کشمش روی آن را تزئین کنید.
  14. این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ را می توانید با ترشی و سالاد شیرازی نوش جان کنید.

برگرفته از ستاره /ی

مطلب پیشنهادی

جامدادی بسازید

ساخت وسایل با دستان خودمان دارای مزیت هاییست .یکی به یادگار اندن و دیگری زیبایی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *