پخت کدو حلوایی

کدو حلوایی یک صیفی بسیار خوشمزه می باشد که ما ایرانی ها با آن نا آشنا نیستیم ،خصوصا در شب های سرد زمستان و درشب یلدا داشتن آن در سفره برای ما رسمی دیرینه است .

در فروشگاه‌ها معمولا با اشكال و رنگ‌هاي مختلفي از كدو حلوايي برخورد كرده‌ايد؛ كدو‌هايي گرد، پهن و به رنگ نارنجي پر رنگ و گاه با لكه‌هايي سبز رنگ كه اگر اين مدل را خريده باشيد پس از پخت متوجه شده‌اید كه كاملا بي‌مزه و با آب بسيار زياد است و البته رنگ زيباي آن پس از پخت كاملا از بین مي‌رود.

 

کدو حلوایی

 

اين كدو هميشه فقط براي سفره‌آرايي به كار مي‌رود، زيرا طعمي ندارد. البته نوع دوم؛ نوع مرسوم و خوشمزه كدو حلوايي مربوط به شمال ايران با رنگ پوست نارنجي كدر و البته در ۲ مدل گرد يا كوزه‌اي است.

همچنین بخوانید :طرز تهیه سمبوسه

 

براي پخت كدو حتما آن را ابتدا به برش‌هاي كوچك تقسيم كرده و سپس پوست بگيريد. آن را در يك قابلمه ريخته و با حرارت زياد و تنها با يك استكان آب و یک دوم پیمانه شکر پخت كنيد. اگر بيش از حد آب بريزيد؛ كدو زياد پخته شده و طعم خود را از دست داده و در اصطلاح مزه آب مي‌گيرد.

کدو حلوایی

پس كدو را با آب كمي بپزید، چون خود آن نيز آب میان بافتي‌اش را خارج كرده و پس از ۱۰ دقيقه خواهيد ديد كه حجم آب موجود بيشتر می‌شود. معمولا زمان پخت تكه‌هاي كدو براي انواع خورش و قليه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقيقه است یعنی تا زماني كه كدو بافت خود را حفظ اما پخته باشد. براي پوره كردن نيز ۳۰ دقيقه کدو را بپزید تا كاملا نرم و بافت آن باز شود و سپس در دستگاه مخلوط‌كن کدو را پوره كنيد

 

پنكيك كدو حلوايى

 

یك صبحانه عالى، مقوى و دلچسب در یك صبح سرد

 

مواد لازم:

شیر: یك و یك‌دوم پیمانه

آرد: ۲پیمانه

پوره كدو حلوایی: یك پیمانه

شكرقهوه‌ای: ۳ قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ: یك عدد

بیكینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری

روغن: ۲ قاشق سوپ‌خوری

بیكینگ‌سودا: ۲ قاشق سوپ‌خوری

دارچین: یك قاشق چای‌خوری

زنجبیل: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

نمك: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

کدو حلوایی

روش تهیه:

 

ابتدا شیر و پوره كدو حلوایی پخته و كاملا له شده و تخم‌مرغ را با هم مخلوط كنید. همچنین روغن را هم بیفزایید.

مواد خشك را با هم مخلوط و سپس به مواد بالا بیفزایید. مواد كش دار وغلیظی به دست می‌آید.
مواد را ۱۰ دقیقه استراحت دهید.

سپس یك تابه با قطر حدود ۱۰ سانتی‌متر را انتخاب كرده و روی حرارت بگذارید تا كاملا داغ شود.

سپس بدون چرب كردن از مواد به اندازه یك ملاقه ریخته و صاف كنید. در را گذاشته و ۳ دقیقه زمان دهید تا مواد پخته شود و بعد برگردانده و ۳۰ ثانیه زمان دهید.

 

نكته:این پنكیك را با كره و عسل میل كنید. طعمی به‌یادماندنی دارد

 

شیرینى كدو حلوایى

 

برای طعم بهتر می‌توانید پنیر ماسكارپونه را جایگزین پنیر لبنه كنید.

 

مواد لازم خمیر:

روغن زیتون: یک دوم پیمانه

شكر: یك‌دوم پیمانه

ماست: یک دوم پیمانه

تخم‌مرغ: ۲عدد

بیكینگ پودر: یك قاشق چای‌خوری

آرد: دو و سه‌چهارم پیمانه

عرق بهار نارنج: یك‌چهارم پیمانه

کدو حلوایی

مواد میانی:

پنیر لبنه: ۲۰۰گرم

خامه فرم گرفته: ۲۰۰گرم

شكر: ۲ قاشق سوپ‌خوری

زرده تخم‌مرغ: یك عدد

پوره كدو حلوایی: ۲۰۰گرم

عرق دارچین: یك‌چهارم قاشق چای‌خوری

 

همچنین بخوانید :آموزش آشپزي تارت مرغ و قارچ به همراه تصویر و راهنمایی گام به گام برای تهیه آن

 

روش تهیه:

 

ابتدا شكر و تخم‌مرغ را باهم مخلوط كرده، حال ماست و روغن زیتون را ریخته و خوب مخلوط كرده تا یكدست شود بعد آرد و بیكینگ پودر را الك كرده و اضافه كنید و در آخر عرق بهار نارنج را اضافه كنید.

خمیر به دست آمده را خوب ورز داده تا یكدست شود.

حال خمیر را برای ۳۰ دقیقه استراحت داده و سپس روی سطح آرد پاشی شده باز كرده و با قالب گرد متوسط قالب زده و در سینی مافین چیده و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد برای زمان ۱۵ تا۲۰ دقیقه قرار دهید.

برای مواد میانی:

مواد فیلینگ را با هم مخلوط كنید و پس از خنك شدن كامل شیرینی‌ها از مواد به كمك ماسوره شكوفه بزرگ در شیرینی دهید و با یك گل خامه بزرگ تزیین كنید.

نكته:خمیر این شیرینی را به قطر ۵/۰ سانتی‌متر باز كنید زیرا در حین پخت شیرینی پف‌می‌كند.

از قالب مافین سایز متوسط استفاده كنید، اگر سایز ریز به‌کار ببرید فضای داخل شیرینی خیلی كوچك خواهد شد.

 

کیک کدو حلوایی

اگر تمایل داشتید می‌توانید به مواد این كیك یك‌دوم پیمانه گردو اضافه كنید كه طعم بسیار لذیذی را به كیك می‌دهد.

 

مواد لازم:

آرد: ۲پیمانه

شكر:یك و یك‌دوم پیمانه

تخم‌مرغ: ۴ عدد

بیكینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری

نمك: یك‌هشتم قاشق چای‌خوری

دارچین: ۲ قاشق چای‌خوری

روغن مایع: ۱۰۰گرم

كدو حلوایی: ۴۰۰گرم

کدو حلوایی

روش تهیه:

 

كدو حلوایی را پوست كنده و به قطعات كوچك‌تر تقسیم كنید، سپس با مقداری آب بپزید و بعد از پخت له كنید. ( آب را تا حدی بریزید كه بعد از پخت هیچ آبی درون قابلمه نمانده باشد و حین پخت همه به خورد كدوها برود).

فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتی‌گراد) روشن كنید تا گرم شود.

آرد، گردو، هل، دارچین، بیكینگ‌پودر و نمك را با هم مخلوط كنید.

تخم مرغ‌ها را درون ظرف شكسته و با سرعت بالای همزن به‌مدت ۵ دقیقه خوب بزنید.

روغن و شكر را با هم مخلوط و به تخم‌مرغ زده شده اضافه كرده و بعد كدو را به آن اضافه كنید.

وسط مواد آردی و خشك را باز كنید و مخلوط تخم‌مرغ و كدو حلوایی را در آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد با یكدیگر مخلوط شود.

مایه را درون قالب بریزید. (اگر قالب شما تفلون نیست، قالب را از قبل كمی چرب كرده و آرد بپاشید)

قالب را به‌مدت ۴۰ دقیقه درون فری كه از قبل گرم شده قرار دهید.

كیك را بدون اینكه از قالب خارج كنید، به‌مدت ۲ ساعت زمان دهید تا خوب خنك شود.

نكته:برای تزیین روی كیك من تنها از گاناش شكلات سفید استفاده كرده‌ام كه برای تهیه آن می‌توانید از ۱۵۰ گرم شكلات سفید، ۱۰۰گرم خامه كه روی حرارت می‌گذارید استفاده كنید. وقتی مواد كمی ولرم شد روی كیك دهید.

اگر تخم‌مرغ‌ها را برای ۵دقیقه هم نزنید ممكن است به بافت پوكی دست نیابید پس لطفا زمان را دقیق رعایت كنید.

 

سوپ سرد كدو حلوایى

اين سوپ را حتما با اين نان پيشنهادي امتحان كرده و سوپ را كاملا سرد سرو كنيد. يك پيشنهاد بي‌نظير خواهدبود.

۸ دستور آشپزی خوشمزه با کدو حلوایی

 

مواد لازم:

كره: ۲قاشق سوپ‌خوری

آب مرغ: یك پیمانه

شكر قهوه‌ای: یك قاشق سوپ‌خوری

پوره كدو ۳۰۰گرم

دارچین: یك‌چهارم قاشق چای‌خوری

نمك: یك قاشق چای‌خوری

نان تست: ۴برش

دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم

پیاز: ۲عدد

خامه: یك پیمانه

کدو حلوایی

روش تهیه:

نان مخصوص این سوپ:

مقداری از كره را با شكر قهوه‌ای و دارچین مخلوط كرده و روی برش‌های نان تست بمالید. سپس در فر ۱۸۰ درجه برای ۲۰ دقیقه قرار دهید تا برشته شوند.

روش تهیه سوپ:

پیاز را به‌صورت نگینی خرد كرده و آن را با كره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره كدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویه‌ها برای ۳۰ دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید كمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.

 

خورش كدو حلوایى

 

مواد لازم:

مرغ:۴تكه دلخواه

آلو: ۱۰۰گرم

كدوحلوایی تكه شده پخته:۲۰۰گرم

رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق سوپ‌خوری

روغن: ۴ قاشق سوپ‌خوری

پیاز: ۲عدد متوس

دارچین، نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم

 

روش تهیه:

 

یك عدد پیاز را به همراه تكه‌های مرغ و یك عدد هویج متوسط و ۳ ساقه كرفس با ۲ پیمانه آب در قابلمه روی حرارت بگذارید تا كاملا مرغ بپزد. سپس آن را از آب مرغ خارج كرده و آب مرغ را صاف كنید و كنار بگذارید.

پیاز دیگررا نگینی كرده وبا روغن تفت دهید. سپس كمی زردچوبه به آن بیفزایید و یك دقیقه دیگر نیز به تفت دادن ادامه دهید. سپس رب را به همراه ادویه‌ها اضافه كنید و یك دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود. سپس مرغ را افزوده و كمی تفت دهید.

 

کدو حلوایی

 

در نهایت آب‌مرغ را كنارگذاشته و آلو را بیفزایید و بگذارید تا خورش برای ۳۰ دقیقه جا بیفتد. تكه‌های پخته كدو حلوایی را روی خورش گذاشته و بدون هم‌زدن بگذارید تا ۱۰ دقیقه با خورش جوش خورده و به‌اصطلاح، طعم بگیرد. سپس آن را خاموش كنید.

در هنگام سرو، تكه‌های كدو را كنار گذاشته و پس از كشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تكه‌های كدو را درآن قرار داده و با نان یا برنج میل كنید.

نكته:حتما دقت كنید كه این خورش نباید آب زیادی داشته باشد و به اصطلاح باید تنگ آب شود پس به میزان آب مرغتان آب مضاعفی اضافه نكنید.

 

سالاد كدو حلوایى

 

موادلازم:

 

كدو حلوایی پخته و تكه شده: ۳۰۰گرم

پودر پنیر پارمزان:۳ قاشق سوپ‌خوری پیاز قرمز: یك عدد متوسط

پنیر فتا:۱۰۰گرم

تخم كدو: ۲ قاشق سوپ‌خوری

كاهو یا اسفناج:۲۰۰گرم

روغن زیتون: به میزان لازم

نان تست ریز شده: ۵۰گرم

آبلیمو:۵ قاشق سوپ‌خوری

ادویه سالادی:یك قاشق چای‌خوری

کدو حلوایی

روش تهیه:

كاهو یا اسفناج را خرد كرده و در لایه اول بریزید.

روی آن را پنیر فتای صبحانه را به‌صورت مربعی برش داده و بریزید. پیاز را به‌صورت هلالی نازك برش داده و در یك تابه بدون روغن كمی تفت دهید تا پیاز‌ها نرم شوند و سپس روی سالاد بریزید.

بخشی از كدو حلوایی پخته و نگینی شده را بریزید و سپس كمی دیگر كاهو بریزید، در نهایت روی كار را با تكه‌های كدو و تخم كدو و پودر پنیر پارمزان پوشش دهید.

آبلیمو و ادویه سالادی را با هم مخلوط و ۱۵ دقیقه استراحت دهید و سپس روی سالاد بریزید. در نهایت روی كار را روغن زیتون بریزید.

نكته:برای این سالاد سعی كنید كدوحلوایی را تنها برای ۱۵دقیقه پخت دهید تا برش‌های چاقویی آن تمیز در آید. در غیراین صورت ممكن است با پخت زیاد بافت كدو باز و بسته شده و شكل زیبایی نداشته باشد.

 

سوپ كدو حلوایى و كارى

 

كدو حلوایی هم از آن دسته صیفی‌جاتی است كه زیاد پرطرفدار نیست اما اگر راجع به خواص آن بیشتر بدانید نظرتان درباره مصرف آن عوض می‌شود. این گیاه پرخاصیت در بسیاری از موارد خواصی مشابه هویج داشته و سرشار از آنتی‌اكسیدان بتاكاروتن است كه در جلوگیری از ابتلا به سرطان بسیار موثر است. كدو حلوایی كه در زمستان بسیار فراوان یافت می‌‌شود پایین‌آورنده فشارخون بوده و از ابتلا به بیماری‌هایی چون تخریب دیواره عروق، آب‌مروارید و حتی سرماخوردگی جلوگیری می‌كند.

 

مواد لازم برای ۴ تا ۶نفر:

كدوحلوایی: ۸۰۰ گرم

كره گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری‌شده

سیر: ۲ حبه،‌رنده شده

پودر كاری: ۲ قاشق چای‌خوری

نمك و فلفل: به میزان لازم

آب مرغ: ۳ پیمانه، ۷۵۰ لیتر

خامه: نصف پیمانه

 

کدو حلوایی

 

روش تهیه:

همچنین بخوانید :آموزش آشپزي تارت مرغ و قارچ به همراه تصویر و راهنمایی گام به گام برای تهیه آن

 

۱- كدو حلوایی را پوست كنده و در قابلمه بریزید. به اندازه‌ای آب بریزید كه روی آن را بپوشاند. با در بسته و روی شعله ملایم ۲۰ دقیقه آن را بپزید تا نرم شود، سپس آن را آبكش كرده و كنار بگذارید.

۲- كره را در یك قابلمه روی شعله متوسط آب كرده و پیاز و سیر را ۴ دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. ادویه كاری را اضافه كرده و یك دقیقه دیگر تفت دهید. آب مرغ و كدو حلوایی را اضافه كنید.

۳- هنگامی كه سوپ به جوش آمد در آن را بسته و ۲۰ دقیقه با شعله ملایم بپزید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و قبل از سرو آن را با غذاساز پوره كرده و خامه را به آن اضافه كنید. سوپ را با تخم كدو حلوایی، پنیر رنده شده و پیازچه ساطوری‌شده تزیین كنید.

نكات:

۱- به جای پیاز می‌توانید از یك ساقه تره‌فرنگی درشت استفاده كنید. در این صورت سیر حذف شود.

۲- برای غنی‌تر شدن سوپ می‌توانید ۵۰ تا ۷۵ گرم مغز تخم كدوحلوایی بو داده یا خام را آسیاب كرده و به آن اضافه كنید.

۳- كدو حلوایی ۲ نوع است: گرد و كوزه‌ای. نوع دوم از نظر مواد تشكیل‌دهنده مغذی‌تر و خوش‌رنگ‌تر است.

 

قليه كدوحلوایی و عدس

 

در زمان پخت اصلا مواد را هم نزنيد، زيرا كدو حلوايي پخته شده ممكن است از بافت خود جدا شده و مواد شما شكل سوپ شل به‌خود بگيرد.

 

مواد لازم:

عدس پخته: ۲۵۰گرم

كدو حلوايي پخته و نرم شده: ۵۰۰گرم

آب گوشت: ۵ قاشق سوپ‌خوري

پياز: يك عدد متوسط

پودر سير، نمك، فلفل، دارچين: به میزان لازم

روغن: ۳ قاشق سوپ‌خوري

 

کدو حلوایی

 

روش تهیه:

 

پياز را به‌صورت نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا كاملا نرم شود. پس از ۱۰ دقيقه زردچوبه را بيفزاييد و ۳ دقيقه روي حرارت ملايم بگذاريد تا پياز خوش‌رنگ شود.

سپس عدس پخته شده و ادويه‌ها و آب گوشت را افزوده و روي حرارت كم با در بسته ۱۰ دقيقه زمان دهيد تا عدس‌ها طعم گرفته و كمي نرم‌تر شوند.

در نهايت كدو حلوايي پخته را افزوده و حرارت را بسيار كم كنيد و ۵ دقيقه زمان دهيد.

حالا يك شام سريع، راحت، خوشمزه و مقوي داريد

نکته:

روي نان تست را كمي سير تازه بماليد و روغن زيتون بزنيد. كمي نعناع خشك روي آن پاشيده و در فر ۱۸۰ درجه سانتي‌گراد براي ۲۰دقيقه قرار دهيد. نان را كاملا برشته و ميل كنيد.

 

 

برگرفته از برترینها /ی

 

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *