خورش کنگر یکی از انواع خورش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک خورشت فصلی شناخت می شود. خورش کنگر علاوه بر اینکه طعم و عطر بسیار خوبی دارد به دلیل وجود کنگر فواید بسیار زیادی هم برای بدن دارد. کنگر خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می توانید از این خواص ارزشمند بهره مند شوید. از مهم ترین خواص کنگر می توان به تقویت قلب ، نیرو بخش ، اشتها آور ، تقویت دستگاه گوارش و کمک به هضم آسان غذا اشاره کرد. خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش کنگر آشنا کنیم .
می توانید بخوانید: خورش کاریخورش کنگر
مواد لازم برای خورش کنگر | مقدار لازم برای ۴ نفر |
گوشت | ۴۰۰ گرم |
کنگر | ۶۰۰ گرم |
جعفری | ۱۵۰ گرم |
نعنا | ۵۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک ، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش کنگر
مر حله اول
برای تهیه این خورشت دلچسب ابتدا باید تیغ های کنگر ها را جدا کنید و ساقه های آن را جداکرده و تمیز کنید . کنگر های پاک شده را درون ظرفی پر از آب بریزید و روی آن ها کمی نمک بپاشید. اجازه بدهید مدتی بمانند تا گل های آن، از آن ها جدا شوند . سپس آن ها را بشویید و داخل آبکش قرار بدهید تا آب اضافی آن ها برود.
مرحله دوم
در یک قابلمه مناسب حدود یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید تا کمی داغ شود. سپس یک عدد پیاز بزرگ را که به صورت نگینی خرد کرده اید درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ شود. توجه داشته باشید که بیش از حد پیاز ها را سرخ نکنید در حدی که کمی نرم شود و تغییر رنگ بدهد.
مرحله سوم
در حین سرخ شدن پیاز ها در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و بگذارید تا اندکی گرم شود. پس از اینکه روغن داغ شد حرارت ماهیتابه را کم کنید و حدود یک چهارم قاشق غذاخوری به آن زردچوبه اضافه کنید. بلافاصله کنگر های تمیز شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خشکی خارج شود و کمی نرم تر شود مانند کرفس.
مرحله چهارم
نعنا و جعفری پاک شده را ریزی ریز خرد کنید و تابه ای به همراه مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم
گوشت ها را به پیاز های نرم شدتان اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که رنگ گوشت ها تغییر پیدا کند و مقداری سرخ شود.
مرحله ششم
پس از گذشت حدود ۵ دقیقه گوشت ها تغییر رنگ خواهند داد . شعله را کم کنید و در این مرحله فلفل سیاه و زرد چوبه را به گوشت ها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه ها به خورد مواد بروند.
مرحله هفتم
بعد از اینکه ادویه ها را تفت دادید نعنا و جعفری سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و خوب تفت دهید.
مرحله هشتم
یک قاشق رب گوجه فرنگی به موادتان اضافه کنید و هم بزنید. یک لیتر آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا نیم پز شود. پس از اینکه نیم پز شد نمک را به خورشت تان اضافه کنید.
مرحله نهم
لیموعمانی های سوراخ شده را به همراه کنگر های سرخ شده را نیز در نیم ساعت پایانی به خورشتتان اضافه کنید . درب قابلمه را بگذارید تا با شعله ملایم با گوشت ها بپزد.