خورش کرفس

خورش کرفس یکی از انواع خورش های معروف و پرطرفدار ایرانی است. یکی از دلایلی که شاید کمتر خورش کرفس را بر سر سفره های ایرانی می بینیم این باشد که این خورش شباهت هایی به خورش قورمه سبزی دارد و به همین دلیل اکثرا قورمه سبزی را بر آن ترجیح می دهند . بنا به ذائقه و سلیقه در بعضی رسپی به خورش کرفس لوبیا قرمز و چیتی اضافه می شود.با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش کرفس آشنا کنیم .

می توانید بخوانید: خورش کرفس با مرغ

می توانید بخوانید: خورش کرفس با گوشت

مواد لازم برای خورش کرفسمقدار لازم برای ۴ نفر
برگ کرفس۲۰۰ گرم
ساقه کرفس۴۰۰ گرم
نعناع۵۰ گرم
جعفری۱۵۰ گرم
گوشت خورشتی۴۰۰ گرم
لیمو عمانی۲ عدد
پیاز۲ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری(دلخواه)
روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

خورش کرفس

می توانید بخوانید: خورش کرفس با لوبیا 

می توانید بخوانید: خورش کرفس مجلسی

طرز تهیه خورش کرفس

مرحله اول: آماده سازی سبزی

برای تهیه خورش کرفس مجلسی ابتدا ساقه کرفس ها را پس از شستشو و خشک کردن به صورت یک اندازه خرد کنید و کنار بگذارید. اگر ساقه های کرفس را یکدست و یک اندازه خرد کنید در پایان کار ظاهر خورش زیباتر خواهد بود. در ادامه برگ های کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ساطوری ریز خرد کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. مخلوط برگ های کرفس ، نعناع و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید رنگشان تیره تر می شود و خورش را خوشرنگ تر می کنند. البته این کار خورش را زیباتر می کند ولی باعث می شود بیشتر خواص سبزیجات از بین برود.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت

پس از اینکه سبزیجات را سرخ کردید آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیازها را به صورت ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب بریزید. در ادامه مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در ادامه گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت یکدست خرد کنید و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت سرخ شود. پس از اینکه گوشت به خوبی سرخ شد.

مرحله سوم: افزودن رب

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود سپس ساقه های کرفس خرد شده را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن چند لیوان آب جوش اضافه کنید.

مرحله چهارم: افزودن لیموعمانی

حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. لیمو عمانی ها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و به مدت یک ساعت در یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود یا می توانید لیموعمانی ها را از وسط به دو نیم کنید هسته آن را خارج و در آب قرار دهید و بهتر است برای گرفتن تلخی لیمو یک قاشق یا جسمی روی لیمو ها قرار دهید تا کاملا در آب فرو رفته باشند سپس زمانی که گوشت نیم پز شد لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید.

مرحله پنجم: تهیه خورش کرفس

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه خورش روی حرارت ملایم بماند و به طور کامل جا بیفتد. این خورش هم مانند قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر می شود. در اواخر پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که ترشی آن کم بود می توانید مقداری آبغوره نیز اضافه کنید. پس از اینکه خورش کرفس آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *