خورش هویج با گوشت یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های هویج ترکی و هویج تبریزی هم شناخته می شود. به کسانی که دنبال طعم های خاص هستند این خورش را توصیه می کنیم. جالب است بدانید این خورش در تبریز در اکثر مواقع با زردک که شباهت زیادی به هویج دارد تهیه می شود ولی به دلیل اینکه زردک همیشه در دسترس نیست از هویج به عنوان جایگزین استفاده می شود و هویج در حال حاضر متداول تر است. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش هویج آشنا کنیم .
مواد لازم برای خورش هویج | مقدار لازم برای ۴ نفر |
هویج یا زردک | ۴۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آلو خورشتی | ۱۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش هویج با گوشت
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه مقداری روغن در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم خوب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و مجددا چند دقیقه دیگر تفت می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت را چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، حالا ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت بپزد.
مرحله سوم
در حین پختن گوشت هویج را به صورت خلالی نازک به صورت کاملا یکدست خرد می کنیم و به صورت جداگانه با روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. توجه داشته باشید که سرخ کردن زیادی هویج ها باعث می شود خواص هویج از بین برود.
مرحله چهارم
نکته دیگر اینکه حتما هویج ها را قبل از اضافه کردن به قابلمه خورش کمی تفت دهید، زیرا سرخ کردن هویج ها باعث می شود که هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند. پس از اینکه هویج ها را سرخ کردیم انهار ار کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
در ادامه آلوهای خورشتی را پس از شستشو به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم. حالا باید صبر کنیم تا گوشت بپزد، پس از اینکه گوشت خورش به طور کامل پخت آلو ها را به همراه هویج های سرخ شده به خورش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیاندازد. ۱۵ دقیقه به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را به خورش اضافه می کنیم. در پایان خورش را به همراه برنج سرو می کنیم.