خورش بادمجان

خورش بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که از نظر مواد شباهت های زیادی به خورش قیمه دارد. خیلی از آشپزها برای خوشمزه تر شدن و لعاب دار شدن این خورش به آن لپه اضافه می کنند .البته در دستور اصلی این خورش لپه وجود ندارد. خورش بادمجانی که با لپه طبخ می شود با نام قیمه بادمجون شناخته می شود. این خورش خوشمزه را می توانید مانند سایر خورش های ایرانی با گوشت مرغ هم تهیه کنید. با ما در این آموزش آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش بادمجان آشنا کنیم .

می توانید بخوانید: خورش بادمجان با مرغ

می توانید بخوانید: خورش بادمجان با گوشت

مواد لازم برای خورش بادمجانمقدار لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشینیم کیلو
بادمجان قلمی۶ عدد
پیاز۱ عدد
گوجه فرنگی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانیبه مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفلبه مقدار لازم

 خورش بادمجان

می توانید بخوانید: خورش بادمجان بدون گوشت

می توانید بخوانید: خورش مسما بادمجان

طرز تهیه خورش بادمجان

برای درست کردن خورش بادمجان مجلسی ابتدا تابه ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن بریزید تا گرم شود. پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه گوشت داخل تابه بریزید و تفت دهید. زردچوبه وفلفل سیاه را بریزید و برای ده دقیقه گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ داده و بوی زهم گوشت از بین برود. در این مرحله رب را افزوده و برای یک دقیقه آن را تفت دهید تا رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود. در ادامه حدود ۵ تا ۶ لیوان آب داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش بجوشد. سپس شعله را کم کنید و بگذارید گوشت پخته و خورش جا بیافتد.در حین پخت آب خورش را چک کنید و اگر لازم بود کمی آب به آن اضافه نمایید.

در این میان بادمجان ها را سرخ کرده و کنار بگذارید. و در صورت تمایل دو عدد پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا بخوبی برشته شود.

بعد از اینکه گوشت پخت و آب خورش کشیده شد ، نمک و گرد لیمو را اضافه کنید و خورش را هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا بادمجان ها را روی خورش بچینید و پیاز سرخ شده را روی بادمجان ها بریزید و پخش کنید. درب قابلمه را به حالت نیمه باز قرار داده و خورش را با شعله ملایم برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزید . صبر کنید تا بادمجان ها نرم شده و طعم خورش را به خود بگیرد.

بعد از ۱۰ دقیقه درب قابلمه را بردارید و گوجه ها را به شکل حلقه های برش بزنید و روی بادمجان ها بچینید. و دوباره درب قابلمه را ببندید تا گوجه ها کمی نرم شوند. دقت کنید که گوجه ها را زیاد نازک برش نزنید زیرا در اثر حرارت ممکن است له شوند. بعد از ۵ دقیقه به خورش سر بزنید اگر آماده بود آن را از روی حرارت بردارید و با برنج سرو کنید.

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *