خورش آلو

خورش آلو با گوشت از آن دسته غذاهای ترش و شیرین سنتی ما ایرانیان می باشد. خورش آلو با گوشت به دلیل ترکیبات و ظاهر زیبایی که دارد معمولا جزء جدایی ناپذیر ایرانیان از سر سفره های مجالس نیز می باشد. معمولا این خورش  را به همراه اسفناج و یا به همراه میوه ی به تهیه میکنند. اما شاید خیلی از دوستان طعم اسفناج و یا به را نپسندند و از تهیه این خورش بسیار خوشمزه و همینطور پر خاصیت صرف نظر کنند. با ما در این مقاله از آشپزی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش آلو آشنا کنیم .

می توانید بخوانید: خورش آلو با مرغ

می توانید بخوانید: خورش آلو مسما

مواد لازم برای خورش آلومقدار لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی۵۰۰ گرم
آلو بخارا۲۵۰ گرم
خلال بادام و پسته۱ فنجان
زرشک۱ فنجان
عرق گلاب۱ فنجان
شکرنصف فنجان
پیاز۱ عدد
روغن مایع۱ فنجان
هویج۱ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
سیب زمینی۱ عدد
زعفراننصف فنجان
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبهبه مقدار لازم

خورش آلو

می توانید بخوانید: خورش آلو اسفناج

می توانید بخوانید: خورش آلو اسفناج با مرغ

طرز تهیه خورش آلو

مرحله اول: آماده سازی خورش آلو با گوشت

ابتدا پیاز را پوست گرفته و بشویید. سپس به کمک رنده، پیاز را رنده کرده و در قابلمه بریزید و به میزان لازم روغن ریخته و پیاز را در روغن روی حرارت متوسط تفت دهید. کمی که رنگ پیاز طلائی شد، گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه را به همراه مقدار مناسب ادویه به گوشت و پیاز اضافه کرده زمان دهید تا به مدت ۳-۵ دقیقه همه ی مواد با هم تفت بخورند. به میزان ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا خورش آلو با گوشت به جوش آید و سپس زیر شعله قابلمه را کم کرده و زمان بدهید تا به مدت ۱ ساعت گوشت بپزد.

مرحله دوم: آلو بخارا

در این مدت که گوشت در حال پخت است، آلو بخارا ها را شسته و آبکشی نمائید و در یک کاسه آب یخ آلو بخارا ها را بریزید و زمان دهید تا کمی خیس بخورد. بعد از ۱ ساعت که از پخت گوشت گذشت آلو را به خورش اضافه کرده و حدود ۳۰ دقیقه دیگر به پخت خورش آلو با گوشت زمان بدهید.

مرحله سوم: آماده سازی هویج

در همین فاصله پخت خورش آلو با گوشت، هویج را پوست گرفته و بشویید و سپس به دلخواه برای مجلسی شدن خورش قالب بزنید و یا به صورت رنده درشت، هویج را رنده کنید و به خورش اضافه کنید.

می توانید بخوانید: خورش آلو اسفناج مجلسی

می توانید بخوانید: خورش غوره مسما

مرحله چهارم: آماده سازی تزئینات خورش آلو با گوشت

سیب زمینی را هم پوست گرفته و سپس بشویید و در صورت تمایل قالب زده و یا این که به صورت خلالی خورد کنید و در روغن فراوان سرخ کرده و برای تزئین کنار بگذارید.

در یک ظرف کوچک خلال بادام و پسته و همینطور زرشک را به همراه شکر و روغن بر روی حرارت متوسط تفت دهید، تا کمی با هم مزه دار شوند و برای تزئین غذا آماده شوند.

مرحله پنجم: پایان کار

 وقتی خورش آلو با گوشت قوام گرفت و خوب جا افتاد زمان آن است که گلاب و زعفران را به خورش اضافه کنید کمی خورش را زیر و رو کرده و آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و سیب ‌زمینی سرخ شده را رویش بریزید و به همراه خلال بادام و پسته و زرشک تزئین نمایید و به همراه پلو زعفرانی نوش جان فرمائید.

مطلب پیشنهادی

خورش ناردون

خورش ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *